header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
16.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Publikacije
Priručnik o kompostiranju
17.10.2014.

Priručnik o kompostiranju nastao je u sklopu projekta pod nazivom "The Case for Zero Waste" - Creating preconditions for zero waste society in cross border region.

Projekat sprovode Unikom d.o.o. za komunalno gospodarstvo Osijek i Javno komunalno preduzeće ‘’Komunalije’’ Sremska Mitrovica u saradnji s partnerima Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, Udrugom za zaštitu prirode i okoliša ‘’Zeleni Osijek’’, Gradom Sremska Mitrovica, Ekološkim klubom grada Sremske Mitrovice i Centrom za ekologiju i održivi razvoj - CEKOR, a financiran je iz IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

Приручник о компостирању

Cilj ovog projekta je doprineti zaštiti životne sredine i održivom razvoju u prekograničnom području kroz jačanje prekogranične saradnje i podsticanje zajedničkih aktivnosti na području gospodarenja otpadom i povećanje udela prikupljenog otpada kroz unapređivanje sistema prikupljanja i gospodarenja otpadom.

Projekat se sprovodi kroz niz aktivnosti, a jedna od njih je prenos stečenog znanja u području selektivnog prikupljanja i gospodarenja otpadom. Ekspert za kompostiranje i partneri iz Osijeka održali su trening za buduće edukatore iz Sremske Mitrovice koji će stečeno znanje prenositi ciljanim grupama: učenicima osnovnih škola, deci u vrtićima, udruženjima građana i lokalnom stanovništvu.

Verujemo da će priručnik svojim sadržajem privući vaspitače i učitelje, kao i sve zainteresovane za aktivno učenje i istraživanje o pravilnom postupanju s otpadom.

Preuzmite publikaciju: Priručnik o kompostiranju

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime