header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
16.06.2024. Nedelja

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Poziv na okrugli sto - predlozi za lokalno energetsko planiranje - Subotica
25.10.2017.

Ovim putem Vas želimo pozvati na završni događaj projekta "Strengthening civil society to advocate for sustainable energy transition" koji radimo zajedno sa INFORSE Europe (Danska), kroz kojeg smo pokušali dati predloge gradu Subotici za kreiranje lokalne energetske strategije i pristupanje jednog dana Grada Subotice Povelji Gradonačelnika, Convenant of Mayors.

Događaj će se održati u ponedeljak 30.10.2017. u prostorijama Arhus Centra u Subotici (Otvoreni univerzitet, Trg cara Jovana Nenada 15)  sa početkom u 11.časova.

Agenda je u prilogu.

Cilj događaja je da na osnovu modelovanja koje smo već prikazali u maju ove godine sa Dr. Ilija Batas Bjelić-em još jednom prodiskutujemo zajedničke korake i predloge da se kroz buduće akcije i projekte angažujemo da Subotica napravi jednu sveobuhvatnu i dugoročnu energetsku strategiju baziranu na prinicipima održivog razvoja, uštedi energije i ispunjavanju klimatskih ciljeva i smanjenja emisija.

CEKOR je organizacija koja učestvuje u izradi Nacionalne Strategije za borbu protiv klimatskih promena i kroz SEKO mehanizam prati programiranje inostrane pomoći u oblasti energetike.

Pozivamo sve zainteresovane za ovu temu da nam se priključe.


Preuzmite dokument: 

1. Agenda okruglog stola

2. Subotica - Energetski plan održive energetike

3. Subotica energy plan

U toku medjunarodnog projekta podrzanom od strane fonda  CISU - Civilsamfund i Udvikling (tidl. Projektrådgivningen) 

Ova aktivnost podržana je jednim delom projektom "Osnaživanje odgovornosti i obaveza za bolju životnu sredinu", koji se realizuje uz podršku programa CSOnnect, koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

 

IZDVAJAMO


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


 

 

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime