header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
12.04.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Oslobođen borac za zaštitu životne sredine Đuro Vavroš
08.03.2018.

Poznati srpski borac za zaštitu životne sredine Đuro Vavroš  pravosnažno je oslobođen optužbi da je, kao ekološki aktivista, izvršio krivično delo narušavanja poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti preduzeća "Krivaja" doo. 

Presudom osnovnog suda u Subotici koja je potvrđena presudom Višeg suda u Subotici, Vavroš je oslobođen optužbi preduzeća "Krivaja" doo da je, ukazujući na pogubne posledice preoravanja hiljada sadnica drveća  koje su trebale formirati vetrozaštitni pojas u Krivaji, a koje preoravanje je učinjeno  od strane istoimenog preduzeća, izvršio krivično delo i narušio poslovni ugled i kreditnu sposobnost ovog preduzeća u stranom vlasništvu.
 
 
 
Presude sudova u Subotici, kojima je priznato pravo ekološkim aktivistima da javno, i bez straha od odmazde investitora, ukazuju na štetne posledice njihovih aktivnosti na životnu sredinu i zdravlje ljudi, predstavljaju podstrek borcima za zaštitu životne sredine i ljudska prava da nastave dalje, hrabro i sa uverenjem da nezavisno pravosudje u Srbiji i dalje postoji i da je u funkciji građana i zaštite prirode koja se, sve češće, nemilosrdno uništava. 
 
Podrška Đuri Vavrošu i svim drugim eko - aktivistima & Fotografija sa Protesta koji je održan ispred Osnovnog suda u Subotici. 19.10.2016. Preko 20 ekoloških organizacija u Srbiji odazvalo je pozivu Centra za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) u Subotici i mirnim protestom pružili su podršku Đuri Vavrošu, ekološkom aktivisti sa Krivaje.

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime