header_1
Korzo 15/13, 24000 Subotica, Srbija, djnatasa@yahoo.com
24.05.2024. Petak

 

 

ENERGETSKI KALKULATOR 

 

VIDEO IGRICA

"Energetski model 2050"

 
Pomažu nas
 
 
Global Greengrants Fund

 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА

Министарство заштите животне средине

 

Croatia - Serbia cross-border programme

 

 

Sida

 

 

 

Vesti
Klimatske promene i civilno društvo u Srbiji u kontekstu Talanoa dijaloga - 8. maj 2018. Beograd - POZIV NA OKRUGLI STO
27.04.2018.

Regionalni centar za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu – REC Kancelarija u Srbiji i CEKOR Vas sa zadovoljstvom pozivaju na okrugli sto Klimatske promene i civilno društvo u Srbiji u kontekstu Talanoa dijaloga.

Okrugli sto će se održati u utorak 8. maja 2018godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd, ulica  Veljka Dugoševića 54, Zvezdara, sa početkom  u 11 časova, sa ciljem otvaranja tri centralna pitanja na kojima se Talanoa dijalog o klimatskim promenama zasniva: Gde smo? Kuda želimo da idemo? Kako ćemo tamo da stignemo? 

Panelisti će govoriti o izvorima emisija, postojećem pravnom i strateškom okviru u Srbiji i ulozi organizacija civilnog društva, značajnim inicijativama, dobrim praksama, postojećim uspešnim modelima i raspoloživim resursima u borbi protiv klimatskih promena, sa aspekta ispunjenja obaveza prema Sporazumu iz Pariza.

Govoriće se i o kratkoročnim i dugoročnim vizijama za borbu protiv klimatskih promena, osnaživanju zainteresovanih strana, tehnološkim barijerama i načinima njihovog prevazilaženja, pravnom, strateškom i finansijskom okviru, tehnološkom razvoju, investicijama, mogućim novim partnerstvima itd. Takođe, ovaj okrugli sto nalazi se u zvaničnom kalendaru Talanoa Dialogue Portal- a.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na okruglom stolu, molim Vas da nas o tome obavestite najkasnije do petka 4. maja 2018. godine. U prilogu se nalazi nacrt agende.

Putni troškovi će biti refundirani ograničenom broju učesnika koji dolaze iz drugih gradova, te Vas pozivamo da svoje učešće blagovremeno prijavite na office.coserbia@rec.org

Okrugli sto se realizuje u okviru Programa podrške civilnom društvu u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji (CSOnnect) koji implementira Regionalni centar za životnu sredinu, a finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida).

Preuzmite:

1. Agenda događaja: Talanoa dijalog_8. maj 2018 u Beogradu

 

IZDVAJAMO


IZVEŠTAJI


STATUT UDRUŽENJA CEKOR


3_2.jpg
Green Energy of SERBIA

Gosti N1:Energija iz uglja preskupa,plaćamo je novcem, ali i ljudskim životima

3_1.jpg
- Protest ispred EBRD: samit uglja i klime